Agentia Nationala de Integritate trebuia pana acum sa functioneze la foc continuu.

Se afla insa, din lipsa vointei politice, abia in stadiu de organizare. Cu un tanar vicepresedinte avansat presedinte al Agentiei, ce a trecut, iata, fara voia sa, din linia a doua direct in linia intai, cu un mare si spatios sediu gol, fara birouri, fara dotarile necesare, ANI risca sa piarda un milion de euro din bugetul alocat pentru 2007 fiindca nu a avut cine sa puna pe picioare pana acum treaba. Dintre toti politicienii ori sefii mai mari
sau mai mici care exista acum in Romania, cea mai mare nevoie de Mos Craciun are "bebelusul" numit Integritate. Iata cum il asteapta Catalin Alexandru Macovei.

Agentie intr-un picior, ghici cine-i?

- ANI este in acest moment o institutie ce se organizeaza din punct de vedere administrativ. Sper ca aceasta perioada romantica sa nu dureze prea mult.

Va plictisiti acolo, singur, in noul sediu urias, fara caldura, fara personal? Macar aveti o secretara?

- Nu ma mai plictisesc. Sediul este intr-adevar urias, o cladire istorica superba din centrul Bucurestilor. De doua zile avem si caldura. Pana acum, acest lucru a fost compensat doar de caldura inimilor celor care lucram acolo. In ceea ce priveste personalul, trebuie stiut ca sunt ajutat de opt oameni minunati, pe care am reusit sa ii incadrez la cabinetul presedintelui si vicepresedintelui ANI si care au facut pana acum aproape tot. De la stersul prafului la intocmirea contractelor de achizitii publice. Legea de organizare a ANI prevede detasarea a 28 de persoane din cadrul mai multor ministere si institutii care vor ajuta la operationalizarea Agentiei, lucru ce s-a intamplat de curand. Avem cateva birouri imprumutate de SGG, un telefon, un fax si un copiator. Pana azi, eu impreuna cu tot personalul am lucrat intr-un singur birou. Revenind la intrebare: da, am o secretara, desi nu agreez termenul, admirata de multi dintre cei care au trecut pragul ANI.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.