PD-L a invocat neconstitutionalitatea dupa ce Parlamentul a respins cererea de reexaminare facuta de seful statului

Pedelistii au atacat la Curtea Constitutionala (CCR) Legea privind vanzarea locuintelor de protocol, a anuntat ieri liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu. El a apreciat ca actul normativ incalca articolul din Constitutie privind egalitatea cetatenilor in fata legii, pentru ca permite cumpararea imobilelor RAAPPS de catre actualii chiriasi prin negociere directa.

Potrivit lui Radulescu, decizia de sesizare a Curtii a fost luata dupa ce Parlamentul a respins cererea de reexaminare a legii formulata de presedintele Traian Basescu, prin care acesta solicita ca locuintele RAAPPS sa poata fi vandute exclusiv prin licitatie. "Grupul parlamentar PD-L din Camera Deputatilor, prin reprezentantii ei, a depus ieri (n.r.- miercuri) un atac la CCR referitor la prevederile care depasesc cadrul Constitutiei in aceasta lege. Sesizarea se intemeiaza pe articolul 16, alineatul 1 din Constitutie care arata ca toti cetatenii sunt egali in fata legii", a spus liderul PD-L.

El a subliniat ca prevederile din acest act normativ, referitoare la posibilitatea ca demnitarii care ocupa locuintele sa le cumpere prin negociere directa, exced Constitutia si creeaza un privilegiu. Chiar si in conditiile in care a fost inclusa in lege prevederea care arata ca se va face o evaluare de piata de experti autorizati, vor fi exceptati de la posibilitatea de a cumpara acele locuinte ceilalti cetateni ai tarii, a argumentat Radulescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.