Parlamentul a adopatat astazi, bugetul de stat pe 2008 si pe cel al asigurarilor sociale, care prevede alocarea unor sume record pentru agricultura, invatamant sau catre administratiile locale defavorizate si preocuparea pentru programele sociale, aratand influenta PSD asupra Guvernului minoritar al PNL.

Dupa doua zile de dezbateri, un termen nemaintalnit pana acum, in conditiile in care de regula, in anii trecuti discutiile se prelungeau pe mai multe zile, senatorii si deputatii au finalizat ieri seara, analiza celor 994 de amendamente respinse si a celor 112 acceptate de comisiile de resort depuse la bugetul de stat pe 2008, informeaza NewsIn.

In ceea ce priveste modificarile de ultim moment, parlamentarii au acceptat majorarea salariilor profesorilor, acordarea de fonduri suplimentare pentru bursele elevilor, ambele solicitari ale PSD. Alte revendicari ale formatiunii lui Mircea Geoana fusesera deja acceptate in comisiile de resort: e vorba de cresterea alocatiei pentru copii, extinderea programului "cornul si laptele" pana in clasa a 8-a, preschimbarea tichetelor CFR ale pensionarilor in bani, si in special acordarea unui procent de 3% pentru agricultura si 6% pentru educatie, sume record pentru istoria postdecembrista.

Desi au fost depuse in Parlament in octombrie, dezbaterea bugetelor a fost amanata pana in decembrie pentru ca alesii au fost implicati in campania pentru euroalegeri. Pauza a fost folosita de PSD pentru a-si impune prin negocieri, propriile proiecte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.