Grabiti sa termine dezbaterile si sa dea votul final asupra bugetului pe 2008, parlamentarii nostri au reusit sa scoata un buget numai in doua zile.

Doua zile, atit au durat dezbaterile la Legea bugetului de stat pe 2008 si la votarea articolelor si a anexelor, informeaza Cotidianul. Au trecut, pe banda rulanta, bugetele a sapte ministere si ale unor institutii bugetare: SRR, TVR, CNSAS etc.

Dintre cele peste 1.000 de amendamente, circa 700 apartinind PSD, 994 au fost respinse si 112 acceptate in comisiile de specialitate. Ieri, foarte putine dintre amendamentele respinse au fost adoptate de catre senatori si deputati: s-au acceptat majorarea salariilor profesorilor, acordarea de fonduri suplimentare pentru burse (amendamente PSD), precum si alocarea unor resurse suplimentare Senatului.

Romania Libera adauga ca, in ritm alert au mai fost votate bugetele Agentiei Nationale de Integritate, Consiliului Economic si Social si Consiliului Superior al Magistraturii.

Presedintele de sedinta, liberalul Bogdan Olteanu, a "sarit" peste verificarea riguroasa a numarului "alesilor" prezenti.

Situatia a dus la un schimb de replici dure cu deputatul PD-L Raluca Turcan, care i-a transmis ca este "pasibil de minciuna" pe motiv ca numarul de voturi anuntat nu ar fi corespuns numarului celor prezenti.

"Doamna deputat, amenintarile le folositi la dvs. acasa sau la partid. Nu vi le permit aici!", a replicat Olteanu.

Potrivit Cotidianul, votul final va fi dat astazi. Reprezentantii PNL, PC, PRM si ai UDMR au anuntat ca vor vota ambele bugete, PD-L doar pe cel al asigurarilor sociale, iar PSD inca mai ameninta ieri ca are rezerve in a vota bugetul pe 2008, existind totusi semnale ca nu vor fi puse piedici Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.