Vadim ramane din ce in ce mai singur dupa ce deputatul Lia Olguta Vasilescu, unul din ultimii lui sustinatori, a trecut ieri in tabara PSD-ului.

Potrivit Romania Libera, din 69 de parlamentari, cati erau la inceputul legislaturii in PRM, mai sunt doar 41 de senatori si deputati. Sefa organizatiei de tineret, deputatul Lia Olguta Vasilescu, apropiata a lui C.V. Tudor, a demisionat ieri din PRM si s-a inscris in PSD, ea fiind prezentata noilor colegi, la Craiova, de insusi Mircea Geoana.

„Inscrierea doamnei Olguta Vasilescu este o stire care va reverbera in lumea politica. Olguta Vasilescu este o certitudine a noii generatii de politicieni”, a comentat Mircea Geoana, informeaza EVZ.

Olguta Vasilescu a declarat ieri , potrivit Cotidianul, ca este in negocieri cu PSD inca de acum un an si ca a fost convinsa sa faca pasul de insusi presedintele Geoana. A evitat insa sa explice motivele pentru care a luat decizia sa-si paraseasca colegii din PRM.

„Cred ca se asteptau la acest lucru inca de acum un an, de cind au scris despre mine in 'Tricolorul>>. Am iubit mult acest partid (PRM - n.r.) si am pus suflet acolo. Sper ca fostii mei colegi sa nu-si schimbe parerea peste noapte despre mine. Eu nu am venit in PSD pentru functii, ba din contra, eu am pierdut functii venind in PSD. Eu nu voi mai fi presedintele Comisiei de invatamint din Camera si nici secretarul Comisiei de regulament, pentru ca aceste functii au fost negociate de PRM si este normal sa ramina la ei“, au fost singurele explicatii ale Olgutai Vasilescu.

Plecarea Olgutei Vasilescu survine unei serii de demisii ale unor apropiati ai lui C.V.Tudor, relateaza Gandul. Ultima demisie cu scandal a fost a Danielei Buruiana. Ea a fost data afara cu injuraturi, imediat dupa alegerile europarlamentare. Buruiana l-a acuzat public pe Lucian Bolcas pentru rezultatul dezastruos si a fost exclusa “cu scarba” din partid, la doar cateva ore dupa ce a vorbit.

O alta excludere de marca a fost cea a lui Dan Claudiu Tanasescu si el un apropiat al lui Vadim Tudor. Cei doi s-au certat atunci din cauza televiziunii Comos, patronata de Tanasescu. S-a vehiculat ca Vadim Tudor n-a mai vrut sa achite datoriile postului TV, iar diferendul s-a soldat cu indepararea senatorului.

Din garnitura cu care PRM a intrat in Parlament, lipsesc mai multe nume sonore precum Corneliu Ciontu, Dorel Onaca sau Vlad Hogea.

Pierderea pentru C.V. Tudor nu este de neglijat adauga Romania Libera. Olguta Vasilescu (33 de ani) este presedintele Organizatiei de Tineret a PRM, membru al Biroului Permanent al partidului, se numara de altfel printre membrii fondatori, se afla la cel de-al doilea mandat de parlamentar si este presedintele Comisiei pentru invatamant a Camerei Deputatilor.

Cat despre colegii lui Geoana din conducerea PSD, acestia nu s-au hotarat inca daca sa sprijine sau nu noua achizitie, astfel ca ieri, in afara de Geoana, nimeni nu s-a referit la Vasilescu. In partid se stia despre negocierile pe care aceasta le purta cu sefii locali, iar Geoana le spusese ca s-ar putea sa o aduca la PSD.

Vasilescu pierde insa conducerea Comisiei de invatamant, ramane parlamentar, functie pe care spera sa o pastreze si in legislatura viitoare cu sprijinul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.