Conservatorii se pregatesc sa transeze o serie de modificari ale statutului formatiunii, cu ocazia Consiliului National de astazi.

Printre acestea, conducerea PC se va imparti astfel incat fraiele partidului sa ramana tot in mainile lui Dan Voiculescu. Asta desi "Felix" a promis ca nu va mai candida pentru un nou mandat de lider al PC! in schimb, conducerea formatiunii ii pregateste, cu dedicatie, o functie de presedinte de onoare. Postul este creat special pentru ca Voiculescu sa manevreze in continuare toate actiunile PC, prin intermediul unul alter ego, in persoana viitorului presedinte al partidului.

In Consiliul National al PC de astazi se vor transa o serie de modificari ale statutului PC, astfel incat conducerea partidului sa fie impartita intre un lider conservator si un presedinte de onoare. Din aceasta postura, Voiculescu ar urma sa ghideze PC in anul electoral, impartind conducerea cu un presedinte al conservatorilor caruia ii mai ramane doar puterea executiva. De partea de strategie ramane responsabil tot Voiculescu.

In aceste conditii pregatesc conservatorii Congresul din ianuarie 2008, cand partidul isi va alege un nou presedinte, odata cu "retragerea" lui Dan Voiculescu. Pe hartie, lucrurile sunt simple: fiecare candidat va trebui sa prezinte o platforma ideologica, iar conservatorii isi aleg preferatul si viziunea acestuia privind reformarea partidului. in practica, detaliile omoara singura sansa de reformare a formatiunii. in primul rand, niciun conservator nu si-a anuntat intentia de a lua locul lui Voiculescu la conducerea PC. Apoi, inainte de a-si prezenta platforma, potentialii candidati se grabesc sa il gratuleze pe Voiculescu.

In partid se vehiculeaza numele lui Sabin Cutas, Bogdan Pascu si Codrut seres ca potentiali candidati la functia de lider al PC. Deocamdata, niciunul nu a declarat raspicat ca ar vrea sa ii ia locul lui Voiculescu la presedintia formatiunii si nici nu a prezentat o platforma ideologica pentru PC, semn ca se cauta inca o locomotiva pentru partid. in schimb, senatorul Sabin Cutas ne-a declarat ca "imi este foarte greu sa ma pronunt in acest moment", data fiind sarcina grea pe care o va avea viitorul presedinte conservator. La fel, deputatul Bogdan Pascu a recunoscut ca au existat voci in partid care l-au indemnat sa candideze, dar ca, personal, "nu vad pe altcineva in afara domnului profesor Dan Voiculescu" la conducerea PC.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.