Parlamentul ar putea fi convocat in sesiune extraordinara in ianuarie, pentru adoptarea legii privind introducerea votului uninominal.
Este vorba despre proiectul pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, dar care s-a reintors la cele doua Camere, dupa decizia Curtii Constitutionale. Presedintele Basescu a sesizat Curtea, iar judecatorii au decis ca trei articole ale legii nu sunt conforme cu Constitutia, printre care si cel privind redistribuirea fotoliilor de parlamentar candidatilor de pe listele suplimentare nesupuse scrutinului. in aceste conditii, legea trebuie modificata pentru a fi pusa de acord cu deci­zia Curtii.

Primul care a propus sesiune extraordinara pentru adaptarea uninominalului in varianta Tariceanu a fost seful PSD Mircea Geoana. Imediat, acesta a fost sustinut de presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu, care a explicat ca ideea convocarii unei sesiuni extraordinare „este indreptatita, (...) posibila si chiar necesara, bineinteles cu respectarea procedurilor regulamentare”. Pesedistii au sustinut ca uninominalul trebuie adoptat cel mai tarziu, la sfarsitul lunii februarie. Singurul partid care a marsat la propunerea PSD a fost PC.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.