Biroul Permanent al Senatului a decis ieri sa ceara Departamentului National Anticoruptie documentele in baza carora s-a inceput urmarirea penala in cazul ministrului Muncii, Paul Pacuraru.

Ieri, Biroul Permanent al Senatului a decis sa ceara sefului DNA, Daniel Morar, sa trimita documentele in baza carora s-a inceput urmarirea penala in cazul ministrului Muncii, Paul Pacuraru, informeaza Cotidianul.

Asta dupa ce ministrul Pacuraru a cerut Comisiei juridice din Senat sa se pronunte cu privire la oportunitatea trimiterii sale in judecata de catre DNA.

Potrivit Legii raspunderii ministeriale, in cazul ministrilor, presedintele dispune trimiterea in judecata, iar in cazul senatorilor si deputatilor, Camera din care acestia fac parte. Dilema in disputa este cine se pronunta in cazul ministrilor care sint si parlamentari.

Conform Romania Libera, chestorul Ioan Chelaru a declarat ieri, la finalul sedintei conducerii Senatului, ca a fost aprobata solicitarea Comisiei juridice de a cere DNA documentatia privind autorizarea urmaririi penale a ministrului Muncii, liberalul Paul Pacuraru.

"Si noua, in Biroul Permanent, ni s-a parut firesc sa cunoastem exact ce se intampla cu soarta unui coleg, indiferent de la ce formatiune politica este si indiferent daca este sau nu ministru", a spus Chelaru.

Documentele ce vor fi inaintate de DNA conducerii Senatului vor ajunge pe masa Comisiei juridice, care isi va formula un punct de vedere, mai adauga sursa citata.

"Comisia juridica isi va spune un punct de vedere care nu cred ca poate influenta, sub aspectul procedurii, continuarea cercetarii. In mod normal, punctul de vedere, dupa ce va fi dezbatut in Biroul Permanent, va fi dezbatut si in plen", a declarat Chelaru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.