Fostul presedinte al PSD Gorj, Nicolae Mischie, a fost pus oficial sub acuzare pentru abuz in serviciu intr-un nou dosar penal, dupa ce, folosindu-se de calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean Gorj, impreuna cu functionari din cadrul aceleiasi institutii, ar fi aprobat spre decontare suma de sase miliarde de lei, fara ca lucrarile pentru care au fost acordati banii sa fi fost executate. Astfel, prim-procurorul Emil Mota din cadrul Parchetului Tribunalului Gorj a precizat ieri ca persoana care ar fi beneficiat de suma respectiva pentru o presupusa pietruire a drumului din comuna Bolbosi este omul de afaceri Relu Stefanoiu, patronul SC Senaco SA Novaci.

Numele lui Nicolae Mischie, al primarului comunei respective si al lui Stefanoiu figureaza si intr-un dosar aflat in lucru la Biroul Teritorial Targu-Jiu al Parchetului National Anticoruptie, in acest caz, Mischie fiind acuzat de luare de mita, iar omul de afaceri Relu Stefanoiu de dare de mita.
Anchetatorii au precizat ca, in acest nou dosar, sunt cercetate in total sapte persoane, printre care si actualul director economic al Consiliului Judetean, Ana Albulescu, precum si seful Directiei Tehnice din Consiliul Judetean, Nicolae Badescu.

Procurorii gorjeni precizeaza ca, pentru continuarea anchetei, vor fi efectuate expertize, urmand a se face verificari si la firmele lui Nicolae Mischie, in special societatea comerciala Smanic SRL.
Amintim ca, in urma cu un an, firma figura si intr-un comunicat al PNA in care procurorii precizau ca cerceteaza modul in care Smanic a fost implicata intr-o finantare nerambursabila.
Firma isi are sediul in zona defavorizata Matasari, iar Mischie preciza, la finalul mandatului sau de presedinte al Consiliului Judetean, ca activitatea societatii "se apropie de zero". Acesta a incercat, in cursul anul 2003, prin societatea respectiva, sa obtina un credit Phare pentru amenajarea unui centru de vanatoare, cererea nefiindu-i aprobata, insa. Nicolae Mischie a condus filiala judeteana a PSD Gorj timp de opt ani, perioada in care a fost si presedinte al Consiliului Judetean Gorj. La sfarsitul lui aprilie 2004, el a anuntat ca se autosuspenda din partid, din cauza anchetelor PNA in care este implicat.

Mischie este acuzat de mai multe fapte de coruptie de catre un om de afaceri din Gorj. De asemenea, el este cercetat in cateva dosare de catre Parchetul Tribunalului Gorj, singurul finalizat pana acum si trimis spre judecare fiind cel in care este acuzat de contrabanda cu arme, pentru ca si-ar fi introdus ilegal in tara o arma de vanatoare din Elvetia, pe care nu ar fi declarat-o la vama.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.