"Cu aceasta, din punct de vedere procedural toate documentele legale in vederea inregistrarii Partidului Democrat Liberal sunt inregistrate si de astazi vorbim doar de PDL (...) Domnule Stolojan, sa fie intr-un ceas bun!", a declarat presedintele PDL, Emil Boc, potrivit Romania Libera.

Documentul prevede pasii de aborbtie a partidului lui Stolojan si, printre altele, arata ca sumele, bunurile si contractele detinute de PLD se transfera in patrimoniul PD-L, in termen de trei luni de la data publicarii definitive a hotararii judecatoresti privind transformarea PD in PD-L si inregistrarea Protocolului de comasare, informeaza Gandul.

Imediat dupa semnarea actelor, a urmat prima sedinta a BPN al PDL.

Potrivit Gandul, surse din partid sustin ca, la prima lor sedinta in noul partid, oamenii lui Stolojan au venit „cam nepregatiti”. „Atmosfera a fost linistita, dar si putin stanjenitoare. Ei au venit doar asa, la discutii teoretice despre alegeri si absorbtie, iar Vasile Blaga a venit cu o strategie clara, cum trebuie facut si ce masuri trebuie luate”, au declarat sursele citate.

In cadrul sedintei, Theodor Stolojan a anuntat ca parlamentarii proaspatului partid nu vor vota bugetul pe 2008. Vor vota insa bugetul asigurarilor sociale. Motivul: „Nu vrem ca din cauza unui guvern iresponsabil sa se piarda plata pensiilor pe anul viitor“, a precizat Stolojan, conform Cotidianul.

In plus, Emil Boc a cerut din nou ca Guvernul sa renunte la taxa de prima inmatriculare si sa restituie banii incasati pina acum.

Gandul relateaza ca, dupa sedinta, Boc a declarat ca BPN a cerut filialelor ca, pana pe 21 ianuarie, sa transmita propunerile de candidati pentru municipii, iar, pana pe 1 februarie, sa isi formeze toate structurile de conducere, inclusiv cele la nivel comunal

Potrivit unor surse democrat-liberale, filialele trebuie sa comunice liderilor PD-L nu doar propunerile de primari, ci si numele principalilor contracandidati ai acestora pentru a vedea care sunt sansele lor.

Sursele citate mai sustin ca partidul se pregateste ca alegerile locale sa fie amanate de PNL si PSD, pana in noimebrie anul viitor.