Partidul Democrat Liberal a luat oficial "nastere" prin semnarea Protocolului de comasare a PD-PLD de catre Emil Boc si Theodor Stolojan.

"Cu aceasta, din punct de vedere procedural toate documentele legale in vederea inregistrarii Partidului Democrat Liberal sunt inregistrate si de astazi vorbim doar de PDL (...) Domnule Stolojan, sa fie intr-un ceas bun!", a declarat presedintele PDL, Emil Boc, potrivit Romania Libera.

Documentul prevede pasii de aborbtie a partidului lui Stolojan si, printre altele, arata ca sumele, bunurile si contractele detinute de PLD se transfera in patrimoniul PD-L, in termen de trei luni de la data publicarii definitive a hotararii judecatoresti privind transformarea PD in PD-L si inregistrarea Protocolului de comasare, informeaza Gandul.

Imediat dupa semnarea actelor, a urmat prima sedinta a BPN al PDL.

Potrivit Gandul, surse din partid sustin ca, la prima lor sedinta in noul partid, oamenii lui Stolojan au venit „cam nepregatiti”. „Atmosfera a fost linistita, dar si putin stanjenitoare. Ei au venit doar asa, la discutii teoretice despre alegeri si absorbtie, iar Vasile Blaga a venit cu o strategie clara, cum trebuie facut si ce masuri trebuie luate”, au declarat sursele citate.

In cadrul sedintei, Theodor Stolojan a anuntat ca parlamentarii proaspatului partid nu vor vota bugetul pe 2008. Vor vota insa bugetul asigurarilor sociale. Motivul: „Nu vrem ca din cauza unui guvern iresponsabil sa se piarda plata pensiilor pe anul viitor“, a precizat Stolojan, conform Cotidianul.

In plus, Emil Boc a cerut din nou ca Guvernul sa renunte la taxa de prima inmatriculare si sa restituie banii incasati pina acum.

Gandul relateaza ca, dupa sedinta, Boc a declarat ca BPN a cerut filialelor ca, pana pe 21 ianuarie, sa transmita propunerile de candidati pentru municipii, iar, pana pe 1 februarie, sa isi formeze toate structurile de conducere, inclusiv cele la nivel comunal

Potrivit unor surse democrat-liberale, filialele trebuie sa comunice liderilor PD-L nu doar propunerile de primari, ci si numele principalilor contracandidati ai acestora pentru a vedea care sunt sansele lor.

Sursele citate mai sustin ca partidul se pregateste ca alegerile locale sa fie amanate de PNL si PSD, pana in noimebrie anul viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.