Achizitiile imobiliare, mostenirile si chiriile au curs in acest an in directia deputatilor si senatorilor, pentru unii devenind o adevarata afacere

Anul 2007 i-a lovit pe alesi cu "febra" achizitiilor imobiliare. Fie ca au investit masiv, cumparand zeci de mii de metri patrati in interiorul si in vecinatatea Capitalei, cu potential de dezvoltare in anii ce vor urma, fie ca au devenit proprietari peste numeroase case sau apartamente, afacerile imobiliare i-au atras extrem de mult pe parlamentari in anul acesta.

Nici faptul ca si-au acordat chirii la care nu erau complet indreptatiti, nici adoptarea unei legi care sa le permita cumpararea de case de la RA-APPS prin negociere directa nu a facut ca apetitul pentru tranzactii imobiliare sa scada printre parlamentari. in timp ce unii tin cu dintii de casele primite ca locuinte de serviciu, altii, mai intreprinzatori, cauta sa-si mareasca de la an la an zestrea de locuinte si terenuri aflate in proprietate.

Boureanu, apartament in New York

Campion la speculatiile de ordin imobiliar este tanarul deputat PD-L Cristian Boureanu. Acesta detine sase apartamente si un spatiu comercial.

Ultimul apartament a fost achizitionat anul acesta, in Sinaia, in timp ce locuinta cea mai luxoasa este cea din Manhattan, New York, cu o valoare impozabila de 425.000 dolari. Pe langa zecile de investitii in actiunile unor companii, Boureanu a intreprins in acest an o campanie ampla de achizitii de terenuri intravilane atat in Bucuresti, cat si in unele localitati din proximitatea Capitalei: Moara Vlasiei, Cernica, Gradistea.

De remarcat ca zecile de mii de metri patrati cumparati in Bucuresti par a fi comasati pe o zona restransa din sectorul 3, in timp ce terenurile din Ilfov reprezinta potentiale zone de dezvoltare economica si edilitara in viitor. Afacerile de acest gen i-au adus deja profit lui Boureanu. Doua terenuri au fost vandute in acest an pentru mai bine de doua milioane de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.