Dupa ce fiica cea mica a presedintelui a abondont cursurile Scolii Europene “Ovidiu Sincai”, oficialii declanseaza un atac la adresa presei .

Scoala Europeana “Ovidiu Sincai” acuza presa ca prin “atacuri josnice” au determinat-o pe Elena Basescu sa se retraga de la cursurile promotiei 2007-2008. “Scoala Europeana 'Ovidiu Sincai>> isi exprima sincerul regret pentru retragerea (speram temporara) a domnisoarei Elena Basescu, secretar general al Organizatiei de Tineret a Partidului Democrat, de la cursurile promotiei 2007-2008. Gestul d-rei Elena Basescu a survenit ca urmare a unor atacuri josnice din partea unor jurnalisti, fata de care dorim sa ne disociem public”, se arata intr-un comunicat al scolii primit, vineri de redacitia Cotidianul.

Institutia cere, totodata, Clubului Roman de Presa sa se sesizeze in acest caz si “sa afirme public ca hartuiala rauvoitoare careia i-a fost obiect domnisoara Elena Basescu, pentru simplul fapt ca a dorit sa se perfectioneze in cadrul unei scoli europene organizata de o fundatie apropiata altui partid decit cel din care face parte, nu a fost conforma cu deontologia profesiei de jurnalist”.

Anne Juganaru, director executiv in cadrul Institutlui “Ovidiu Sincai”, a refuzat sa precizeze care sint ziarele sau ziaristii care au hartuit-o pe fiica cea mica a presedintelui si a aruncat toata responsabilitatea pe umerii Elenei Basescu. “M-a sunat azi-dimineata Elena si mi-a spus ca nu mai vine pentru ca de doua zile este supusa unor atacuri inimaginabile din partea ziaristilor”.

Potrivit EVZ, mezina presedintelui a dezmintit insa acest lucru. „I-am anuntat inainte cu o saptamana ca nu voi participa, deoarece am fost nominalizata la „Zece pentru Romania” (aseara - n.r.) si trebuie sa iau parte si la Congresul PD (astazi - n.r.). Nu a fost niciodata vorba ca as fi fost deranjata de articolele din presa pe aceasta tema”, a subliniat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.