Doi membrii ai Senatului EVZ, Mircea Cartarescu si Horia-Roman Patapievici, au fost acuzati de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si, respectiv, de PNTCD ca se afla in „tabara” lui Traian Basescu.

Potrivit Cotidianul, Bogdan Olteanu i-a transmis joi lui Mircea Cartarescu o scrisoare deschisa in care ii atrage atentia ca nu doreste sa fie desconsiderat ca si cetatean pentru simplul motiv ca nu impartaseste opiniile lui Traian Basescu. "Nu exista, domnule Cartarescu, cetateni buni si cetateni rai. Cetatenii care nu ii impartasesc opiniile lui Traian Basescu, cetatenii care nu va impartasesc opiniile dumneavoastra, ramin cetateni si atit. Cel putin de la caderea nazismului si comunismului incoace", a scris Bogdan Olteanu, citat de NewsIn.

Scrisoarea lui Olteanu vine dupa ce, intr-un editorial publicat vineri in “Evenimentul zilei”, scriitorul l-a catalogat pe liberal drept "un ins absolut penibil, nu doar in postura total nemeritata de presedinte al Camerei Deputatilor, ci si ca simplu cetatean".

Gandul prezinta textul integral al scrisorii a doua a prešedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.