Democratii si-au insusit lectia primita de la Cotroceni pentru proiectul de vot uninominal, cheia adoptarii fiind insa la PSD.
Democratii sunt deschisi colaborarii cu PSD pentru adoptarea Legii privind votul uninominal in varianta cu doua tururi de scrutin. "Nu tinem la paternitatea lui, putem merge pe oricare dintre variantele existente la Parlament. Exista la Parlament doua proiecte de lege, unul al PSD si unul al PD. Din preluarea celor doua proiecte, se poate realiza rapid o lege a votului uninominal, pe care romanii o doresc. Acest proiect de lege trebuie promovat si adoptat", a declarat ieri liderul democrat Emil Boc.

El a adaugat ca pot fi preluate din cele doua proiecte lucrurile pozitive, de la proiectul PD prevederea referitoare la reducerea numarului de parlamentari, iar de la PSD alegerea parlamentarilor in doua tururi de scrutin. Liderul democrat a admis ca pentru adoptarea acestui proiect "cheia" este la PSD, care trebuie sa se decida daca ramane consecvent cu proiectul depus in Parlament sau solidar cu interesele de grup si personale ale Guvernului Tariceanu. In tabara PSD se doreste pregatirea unei sesiuni extraordinare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.