Miron Mitrea si Marian Oprisan conditioneaza voturile sustinatorilor lor din PSD pentru bugetul pe 2008 de acordarea a 15 de milioane de euro pentru judetul Vrancea.

Cu toate ca erau convinsi ca au rezolvat problema voturilor, liberalii s-au trezit cu o surpriza: mai au de dat bani pentru judetul Vrancea, iar Bogdan Olteanu a trebuit sa se aseze la masa negocierilor cu PSD-istii Miron Mitrea si Marian Oprisan, relateaza EVZ.

Marian Oprisan a venit la biroul lui Bogdan Olteanu flancat de deputatul PSD George Baesu, fost prefect de Vrancea, mana sa dreapta.
„Sunt foarte suparat pentru ca la comisia de buget a cazut un amendament al nostru privind drumurile din Vrancea. Geoana si ai lui au negociat la centru si pe noi ne-au lasat asa...”, a explicat Baesu motivul vizitei.

Potrivit Cotidianul, Oprisan a cerut 500 de miliarde de lei vechi pentru infrastructura si a plecat acasa convins ca i-a primit. De altfel, Oprisan s-a prezentat la negocieri cu artileria grea, el fiind insotit de Miron Mitrea, care, pe linga faptul ca este deputat de Vrancea, este si principalul sustinator in PSD al baronului.

La finalul discutiilor, Marian Oprisan a declarat pentru Cotidianul ca a obtinut ce a vrut. „Dl Olteanu ne-a promis ca va gasi o solutie, dar pe moment nu a spus care, pentru ca trebuie sa o identifice.“

Presedintele Camerei a incercat sa minimalizeze rezultatul negocierilor: „Ceva, in limite rezonabile, vom rezolva, dar nu pot sa spun acum cit. Nu este vorba de o favorizare a lui Oprisan. Acest lucru se va vedea saptamina viitoare in plen. Va primi ceva suplimentar, dar atita cit primesc toti“, ne-a declarat Bogdan Olteanu.

Ulterior, Marian Oprisan a infirmat spusele lui Olteanu, ca ar fi cerut 3.000 de miliarde de lei vechi. „Suma la care se refera presedintele Camerei reprezinta totalul pagubelor cauzate de inundatii in judet. Noua ne trebuie acum 500 de miliarde“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.