Dupa ce presedintele Basescu a "decretat" ca varianta PSD de uninominal este mai buna decat cea a PD si ca aceasta ar trebui trecuta rapid prin cele doua Camere, democratii se executa si isi anunta disponibilitatea pentru o colaborare cu social-democratii.
O incercare ca PD si PSD sa ajunga la masa discutiilor a mai avut loc imediat dupa referendum, cand seful statului pleda pentru o majoritate PD-PLD-PSD pentru adoptarea votului uninominal. Sperantele presedintelui au fost atunci spulberate de o cearta in direct la tv intre Mircea Geoana si Vasile Blaga, concluzia acestuia din urma fiind ca cele doua partide nu au cum sa negocieze.

Acum, o data cu interventia lui Basescu, PD iese la rampa si spune raspicat ca este dispus la o colaborare cu PSD pentru adoptarea Legii privind votul uninominal in varianta cu doua tururi de scrutin. "PD este deschis sa colaboreze cu PSD pentru adoptarea acestui proiect de lege. Nu tinem la paternitatea lui, putem merge pe oricare dintre variantele existente la Parlament. Putem prelua din cele doua proiecte lucrurile pozitive, de la noi reducerea numarului de parlamentari, de la PSD, alegerea parlamentarilor in doua tururi de scrutin", a spus Emil Boc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.