Liberalii au inceput incet-incet sa cedeze in fata masurilor pe care PSD vrea sa le introduca in proiectul de buget pe anul viitor.

Constrans de voturile din Parlament ale social-democratilor, fara de care proiectul de buget nu va trece de
legislativ, Guvernul da semne ca ar putea fi de acord cu unele amendamente propuse de PSD privind protectia sociala. P

resedintele UDMR, Marko Bela, a spus ieri ca "ar putea fi acceptate" de catre Guvern propunerile care vizeaza cresterea alocatiei pentru copii, marirea pensiilor de urmas si marirea bugetului pentru cercetare. "Cred ca, de fapt, aceste amendamente nu vor insemna un compromis din partea nimanui, ci vor duce la imbunatatirea bugetului", a completat Marko Bela.

Potrivit afirmatiilor sale, reprezentantii UDMR au avut deja discutii cu "colegii" din PSD, impreuna cu care au dezbatut modificarile "care sunt considerate importante si prioritare" pentru social-democrati.

Urmeaza negocierile

Potrivit vicepresedintelui PSD Constantin Nita, social-democratii vor avea, in urmatoarele zile, consultari si cu PNL. Printre proiectele sociale ale PSD se numara pensia pentru sotul supravietuitor, tichetele de calatorie compensate, un procent de 6% din PIB pentru educatie, 1% din PIB pentru cercetare. "Evident ca nu vom vota bugetul daca nu vor fi de acord cu aceste chestiuni", a spus luni Nita.

PD: Troc politic

Liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, a spus ieri ca PSD si PNL au ajuns la o intelegere subterana, dovada fiind deblocarea dezbaterilor din Comisiile reunite de buget-finante, acolo unde ieri au fost aprobate doua amendamente PSD la Legea bugetului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.