Negocierile dintre pedisti si liberal-democrati in vederea fuziunii s-au incheiat ieri-seara, partile implicate convenind ca noul Partid Democrat-Liberal sa fie creat dupa „formula" comasare prin absorbtie.

S-a recurs la aceasta varianta pentru ca PD-L sa poata beneficia de functiile si drepturile avute in plan parlamentar de catre actualul PD. Procesul de negociere a fost marcat de puternice dispute intre reprezentantii PD si PLD, pe de o parte, si intre liderii democrati, pe de alta parte.

incepand de sambata, PD nu va mai exista pe esichierul politic romanesc. Democratii si oamenii lui Stolojan au ajuns ieri la o intelegere in privinta actelor juridice de fondare a noului partid - PD-L, care le va lua locul PD si PLD. Liberal-democratii au cedat, acceptand formula propusa de pedisti, a unei fuziuni prin absorbtie. Astfel, patrimoniul PD si pozitia sa parlamentara nu vor fi afectate.

La congresul de sambata, Partidul Democrat va vota schimbarea titulaturii sale in PD-L, dupa care va consfinti absorbtia formatiunii conduse de Theodor Stolojan.

Aceasta solutie juridica, la care s-a ajuns prin negocieri aprinse, va feri noul partid de orice schimbari nedorite in privinta grupurilor parlamentare si a pozitiilor deja detinute de PD in Biroul Permanent si in comisiile de specialitate. Presedintele Emil Boc a declarat ca formula de fuziune convenita de PD si PLD pastreaza personalitatea juridica a fostului Partid Democrat. „Astfel, domului Nicolae Vacaroiu ii va veni foarte greu sa ceara desfiintarea grupurilor PD din Camera si Senat", a explicat Boc.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.