Enervati de „blonda de la Cotroceni“, care s-a grabit sa confirme avansarea in functie, dar si de reactia presei la aflarea acestei vesti, liderii PD au anuntat ca Udrea ramine simplu secretar executiv.

Luni seara, Elena Udrea avansase din functia de secretar executiv al PD in cea de vicepresedinte al PD-L. La fel si alti cinci secretari executivi democrati care, alaturi de ea, urmau sa intre in conducerea centrala a noului partid. „In noua conducere, toti sint vicepresedinti, chiar si cei care au avut inainte functie de secretar executiv si vin acum in noua formula, sint vicepresedinti si ei“, anunta luni Elena Udrea.

Alaturi de Udrea urmau sa mai devina vicepresedinti europarlamentarul Roberta Anastase, primarul orasului Tirgu-Mures, Dorin Florea, fostul secretar de stat la MAI Mircea Toader, primarul Aradului, Gheorghe Falca, care este trimis in judecata de DNA, si ex-seful Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, fost ofiter de Securitate in DIE.

Bucuria avansarii a tinut insa doar o noapte. Marti dimineata, presedintele PD, Emil Boc, a anuntat, printr-un comunicat, ca secretarii executivi nu vor fi transformati in vicepresedinti.

„Functia de secretar executiv este obtinuta prin votul Consiliului National de Coordonare al Partidului Democrat. Cum o functie dobindita prin vot nu poate fi transformata printr-o decizie administrativa, secretarii executivi ai Partidului Democrat care vor face parte din conducerea Partidului Democrat-Liberal isi vor pastra calitatea de secretar executiv pina la urmatoarele alegeri interne din cadrul PD-L“, a precizat Boc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.