Desii inca nu a venit Craciunul, demnitarilor nostri li s-a indeplinit o veche dorinta si anume sa puna mana pe imobilele din patrimonul RAAPPS.

Camera depuatilor a adopatat ieri proiectul de lege prin care fostii si actualii demnitari pot cumpara imobilele RAAPPS unde stau cu chirie.

Prin legea adoptata ieri, cu 135 de voturi pentru, 53 contra si 18 abtineri ce urmeaza sa fie promulgata, Camera fiind forul deciziona, s-a respins totodata si cererea de reexaminare a sefului statului, care sustinea ca licitatia trebuie sa ramina singura metoda de vinzare a imobilelor RA-APPS.

Potrivit Cotidianul, in urma votului de ieri, demnitarii urmeaza sa beneficieze - ca prima optiune - de achizitionarea prin negociere directa a imobilelor de protocol. In acest caz, RA-APPS trebuie sa consulte in maximum 15 zile chiriasii cu privire la cumpararea prin negociere directa, avind in vedere pretul pietei, stabilit de catre un evaluator. De obicei, cind preturile au fost stabilite de un evaluator, statul a iesit in pierdere. Doar in situatia in care chiriasii nu doresc sa achizitioneze imobilul, acesta se vinde prin licitatie deschisa. Demnitarii care stau in casele de protocol au posibilitatea cumpararii in rate, cu un avans de cel putin 30% si rate lunare timp de cel mult doi ani, fara termene de gratie.

EVZ informeaza ca printre beneficiarii proiectului de lege se numara si demnitari care stau intr-o vila de protocol, desi le-a expirat mandatul: Mircea Geoana (fost ministru de externe), Petre Roman (fost ministru de externe), Vasile Dancu (fost ministru al informatiilor), Serban Mihailescu (fost secretar general al guvernului), Serban Nicolae (fost consilier al presedintelui Ion Iliescu).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.