Potrivit unor surse din PD, citate de Gandul,conducerea democrata s-a dus la intalnirea cu PLD cu doua propuneri: fie fuziune prin absortie, fie realizarea, in prima faza, a unei aliante politice de genul Aliantei D.A., care sa devina partid dupa alegerile locale.

Formulele propuse de PD au ca unic scopa apararea sediilor si a functiilor din parlament a noului partid.

PLD-isti s-au aratat nemultumiti de oferta PD. Potrivit unor surse participante la negocieri, argumentul adus de Valeriu Stoica a fost ca nimeni nu va indrazni sa ceara desfiintarea grupului parlamentar al PD. „Unii s-au obisnuit sa n-aiba nimic in parlament si cred ca situatia poate continua. Nu poti insa sa o faci pe victima celor 322 ca s-a vazut ca ei se pot impune si lua ce decizie vor”, a comentat un lider democrat, informeaza EVZ.

Emil Boc a declarat ca va cauta toate solutiile pentru a minimaliza un eventual abuz al desfiintarii grupurilor PD in urma fuziunii cu PLD.

„In 2001, PSDR si PDSR au fuzionat si au format PSD. A disparut atunci grupul parlamentar PDSR din Senat sau din Camera Deputatilor? Sau pentru ca atunci PSD era la putere nu au disparut grupurile parlamentare, iar acum, pentru ca noi nu suntem la putere, ar trebui sa dispara?”, a spus Emil Boc, potrivit EVZ.