Vicepresedintele PNL Norica Nicolai are foarte mari sanse sa preia portofoliul Justitiei, crede liderul liberal Ludovic Orban, in opinia caruia, si Renate Weber ar fi fost o optiune daca nu ar fi ales sa mearga la Parlamentul European.

Inainte de sedinta Delegatiei Permanente a PNL, vicepresdintele Ludovic Orban a declarat ca, in opinia sa, Norica Nicolai are sanse foarte mari sa devina ministrul Justitiei dupa demisia lui Tudor Chiuariu. "Ar fi fost si Renate Weber un foarte bun ministru al Justitiei, dar isi va continua mandatul la Parlamentul European", a comentat vicepresedintele liberal, adaugand ca succesorul lui Chiuariu va fi un membru al PNL. Orban respinge teoria vehicualta in mediile liberale, teorie potrivit careia, conducerea PNL ar putea opta pentru o personalitate din domeniul juridic, neinregimentata politic.

In acest context, Orban a fost rugat sa comenteze daca Victor Alistar, director executiv al Transperency International, este totusi o varianta de rezerva. "Cine este Victor Alistar?", a intrebat retoric liderul PNL. "Este un reprezentant al unui organism pentru apararea drepturilor omului cu care am o relatie foarte buna, dar cred ca un ministru trebuie sa reprezinte partidul de guvernamant", a mai spus Orban.

La ora transmiterii acestei stiri, membrii BPC si liderii de filiale s-au reunit in sedinta Delegatiei Permanente a partidului, in care este de asteptat sa se discute despre demisia lui Chiuariu si identificarea unui inlocuitor, informeaza NewsIn.

De asemenea, liderii PNL ar urma sa discute si despre situatia ministrului municii Paul Pacuraru, impotriva caruia ar putea fi ceruta inceperea urmaririi penale. Pe de alta parte, surse liberale spuneau ca este posibil ca o decizie cu privire la desemnarea unui inlocuitor pentru ministerul Justitiei sa fie amanata, un pretext fiind si acela ca Delegatia Permanenta nu are atributii in domeniu, ci Biroul Politic Central, la propunerea premierului Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.