Basescu acuza "o cardasie" intre Guvern si Pro Democratia la uninominal si insista pe remanierea ministrului Justitiei
Presedintele Basescu pune din nou presiune pe Cabinetul Tariceanu si ataca orbeste Asociatia Pro Democratia (APD). Ieri seara, inainte de a pleca spre Lisabona, unde participa la reuniunea UE-Africa, seful statului a mai descoperit o chichita de neconstitutionalitate la Legea votului uninominal pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, tragand concluzia ca APD si Executivul au participat la inselarea romanilor. Pe de alta parte, Basescu a amenintat ca-l va suspenda pe ministrul Justitiei daca acesta nu va fi schimbat pana luni.

Basescu a reluat criticile aduse proiectului de uninominal elaborat de Pro Democratia si promovat de Guvern, conform carora legea articolul constitutional care prevede ca votul este direct. De altfel, aceasta critica face obiectul primei sesizari de neconstitutionalitate formulate de Presedintie pe legea amintita. In plus fata de sesizarea depusa, seful statului a acuzat ieri de neconstitutionalitate si articolul 2 al legii, articol care stipuleaza ca alegerile anticipate se pot organiza si in urma unei reorganizari teritorial-administrative. Basescu sustine ca acest lucru este un adaos nepermis la Constitutie.
"Personal, nu cred ca Pro Democratia, nu a avut in vedere ca articolele 2 si 26 incalca prevederi constitutionale. De aceea, suspectez o cardasie intre APD si Guvern", a declarat Basescu. Acesta a anuntat ca, in cazul in care Curtea Constitutionala nu ii va da dreptate va cere scuze public atat Guvernului, cat si APD-ului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.