Presedintele de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu, vrea sa-l izoleze pe Traian Basescu folosindu-se de liberalii lui Calin Popescu Tariceanu. Emil Constantinescu le recomanda transparenta

Ion Iliescu vrea sa-l izoleze pe Traian Basescu. Planul fostului sef de stat este sa aduca PNL la aceeasi masa cu PSD, intr-o „intelegere minimala". Strategia sa prevede identificarea unui „cadru de conlucrare parlament - guvern, care sa asigure izolarea lui Basescu". Ion Iliescu si Emil Constantinescu au fost intervievati de ziarul „Adevarul". Afirmatiile lor le puteti citi in editia de luni.

„Suntem pe locul doi. Am ajuns la o situatie care arata ca partidul nostru a trecut in toata aceasta perioada printr-o criza interna. Oamenii si-au cam plecat grumazul in fata dreptei si au inceput sa cocheteze cu dreapta in politica romaneasca", a declarat Ion Iliescu.

„Este o mare greseala", considera el, pe care si-o explica, pe de o parte, prin faptul ca PSD se gaseste intre doi adversari politici. „Pe de o parte sunt liberalii, care, din punct de vedere ideologic, sunt adversarii nostri. Dar au conturul lor bine definit, care poate sa ne permita conlucrarea in interesul rezolvarii problemelor in interesul national", spune fostul sef al statului.

Ion Iliescu afirma ca situatia PSD din prezent difera fata de cea din 1996-2000, cand partidul a castigat dupa trei ani de opozitie neta fata de alianta de guvernare CDR, PD. Fostul presedinte considera ca faptul ca PSD nu s-a aflat in opozitie ferma si apropierea de Traian Basescu csustinatorii sai au afectat credibilitatea PSD si au dus la o confuzie in electoratul traditional al partidului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.