Datele oficiale ale birourilor electorale releva ca pe 25 noiembrie s-au inregistrat peste 600.000 de voturi pe liste suplimentare la euroalegeri si peste 400.000 la referendum.
„Turismul“ electoral a fost la moda si pe 25 noiembrie. 604.706 reprezinta numarul votantilor pe liste suplimentare la alegerile pentru Parlamentul European. Sint automat absolviti din categoria turistilor electorali cei circa 22.000 de romani care au votat in diaspora, cei care au votat prin urna mobila - in jur de 73.000 -, precum si cetatenii care nu aveau trecut in acte domiciliul stabil si o parte dintre functionarii din administratia centrala - aproximativ 50.000. Secretarul de stat Lucia Morariu, sefa turismului romanesc, apreciaza „din experienta“ ca, „intr-o astfel de perioada, numarul turistilor care ar fi putut sa se afle in diferite statiuni ori la propriile case de vacanta sau eventual in vizita la rude ar fi putut sa se ridice la 30-35.000. Nu am primit informatii ca in perioada 23-25 noiembrie sa se fi inregistrat un boom turistic in unitatile de cazare. S-ar fi simtit acest lucru“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.