Comitetul Executiv National s-a intrunit ieri intr-o sedinta de 5 ore in urma careia conducerea PSD a decis sa ramana in opozitie.

Geoana a afirmat ca PSD va ramane in opozitie atat fata de actualul guvern "ultraminoritar", cat si fata de presedintele Traian Basescu si PD. El a apreciat ca Basescu si PD se afla la putere, controland parghiile statului si administratiei locale, informeaza ZIUA.

"Nu este mai putin de dreapta PNL si mai mult de dreapta PD sau invers. Sau Traian Basescu se preface ca este in opozitie. Este la putere, este presedintele statului, are parghiile pe parchete, are putere in statul roman, controleaza serviciile de informatii. PD este bine merci la putere la nivel teritorial, iar PNL si UDMR sunt la borcanul cu miere si cu cascaval de la centru", a spus liderul PSD.

Marian Vanghelie a tradus pentru publicul larg decizia Comitetului Executiv: "Am decis sa fim in opozitie. Sa dam jos Guvernul asta incapabil, cu ministrii astia corupti. Sa ne organizam si sa schimbam toata conducerea asta de dreapta: incapabili, hoti, prosti si tampiti", informeaza Romania Libera

In urma negocierilor fara niciun rezultat cu PNL,Curentul informeaza, ca Geoana va incerca sa constituie o "platforma a stangii democratice" impreuna cu Partidul Verde si cu Alianta Socialista.

EVZ relateaza ca problema congresului extraordinar pentru schimbarea lui Geoana a fost inchisa din start chiar de initiatorul ei, Ion Iliescu. Acesta a abandonat ideea, spunand ca nu a cerut congres si ca a vorbit doar de o analiza, iar frazele sale au fost scoase din context.

Mircea Geoana a declarat luni, potrivit Cotidianul, ca PSD va alege un alt presedinte al partidului doar dupa ce el va cistiga, in 2009, alegerile pentru Cotroceni. „Au fost doi-trei colegi care au spus ca n-a existat nici o propunere de congres extraordinar. Asta am auzit. L-am auzit si pe Mircea Geoana spunind ca va exista un congres al partidului si va spun si cind. Cind vom desemna candidatul partidului la Presedintie, conform Statutului, si in 2009, cind presedintele partidului va merge la Cotroceni si, automat, va trebui partidul sa-si aleaga un nou lider“, a spus plin de modestie Mircea Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.