PDL se va numi noul partid prezidential, ce va rezulta din fuziunea PD cu PLD.

Conform Cotidianul, presedintii Partidului Democrat, Emil Boc, si al Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, au anuntat, aseara, unificarea celor doua formatiuni sub denumirea de Partidul Democrat Liberal.

"Am decis sa ducem pana la capat proiectul politic al Aliantei Dreptate si Adevar creat de Traian Basescu si Theodor Stolojan. Ce nu am putut realiza cu petroliberalii domnului Tariceanu. vom realiza cu partidul domnului Stolojan", a spus Boc intr-o conferinta de presa, conform Ziua.

Potrivit EVZ, Theodor Stolojan e declarat ca „Va fi o forta politica puternica ce va prezenta un program de guvernare eficient”.

Decizia de aseara a fost luata se pare in ultimul moment, dupa ce Emil Boc si Theodor Stolojan au avut in cursul zilei de ieri intalniri separate cu presedintele Basescu. Potrivit unor surse democrate, EVZ informeaza ca seful statului a fortat luarea unei hotarari motivand ca, la alegerile europarlamentare, PLD a luat un procent semnificativ din voturile PD.

Potrivit cotidianului Gandul, pana la primul congres de infiintare a PDL, conducerea interimara va fi asigurata de Emil Boc in calitate de presedinte si de doi vicepresedinti. Unul dintre posturile de vicepresedinte va fi ocupat de Theodor Stolojan iar celalalt de un democrat, cel mai probabil de Vasile Blaga. Emil Boc sustine ca decizia de a infiinta un nou partid este una fireasca si urmaeste sa duca mai departe „valorile Aliantei D.A.”.

In urma acestei fuziuni parerile sunt impartite.

Ziua relateaza ca Orban considera ca "mariajul" este comandat de catre presedintele Basescu dupa cei doi lideri au fost convocati la Cotroceni si au primit instructiuni de la seful statului. "Basescu a ordonat, Boc si Stolojan au executat", a adaugat liderul liberal.

Deputatul PC Sergiu Andon declara ca "Ma uit si observ ca nu castiga nimeni. PD pierde un brand, PLD pierde un trend, iar raian Basescu pierde o voce. Una este sa te bazezi pe doua voci si una este sa te bazezi pe una singura"

Deputatul UDMR Kelemen Hunor apreciaza anuntul oficial a fost doar grabit de catre rezultatele de la alegerile pentru Parlamentul European. "Le doresc succes si casa de piatra".

Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al PSD a declarat pentru Realitatea TV ca “Se va crea o confuzie majora in electoratul ambelor partide pentru ca ne aflam in prezenaa unei constructii politice noi si incerte din punct de vedere electoral", informeaza ZIUA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.