Conducerea Partidului Conservator (PC) a acceptat, sambata, demisiile a 11 lideri de filiale din tara, care au obtinut rezultate slabe la alegerile europarlamentare. Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat, sambata, la Sfantu Gheorghe, in urma unei reuniuni cu liderii organizatiilor din teritoriu, ca s-au luat in discutie demisiile mai multor sefi de filiale, insa doar 11 au fost acceptate, ceilalti avand circumstante atenuante.
Voiculescu a mentionat ca nu se pune problema plecarii acestora din partid, doar inlocuirea lor cu oameni noi, mai energici. Liderul conservator a pus esecul inregistrat de partidul sau la europarlamentare pe seama slabei mobilizari a electoratului, dar si pe seama “tradatorilor”, facand trimitere directa la 20 de primari si consilieri PC din tara, care au avut rezultate mult sub asteptari, motiv pentru care le-a fost retras sprijinul politic. De asemenea, liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat, sambata, la Sfantu Gheorghe, ca nu-si va schimba decizia luata cu cateva zile in urma, de a nu mai candida la functia de presedinte al partidului la Congresul din 20 ianuarie. “Nu revin asupra deciziei, chiar daca colegii ma roaga, ma implora, nu-mi schimb decizia de a nu a mai candida pe data de 20 ianuarie la Congres”, a spus Voiculescu. Liderul conservator a tinut sa precizeze ca aceasta decizie nu trebuie interpretata ca o demisie. “Nu voi pleca din partid si, in continuare, voi contribui la dezvoltarea formatiunii. Etapa in care partidele traiesc prin lideri s-a incheiat. Cred ca partidele ar trebui sa traiasca acum prin ceea ce fac ele pentru oameni, prin fapte”, a mai spus Voiculescu.

Presedintele PC a subliniat ca nu are un candidat preferat pentru functia de lider al partidului, dar a mentionat ca cine vine in locul sau ar trebui sa fie o persoana tanara, matura, “de 40 si ceva de ani”, care sa aiba experienta, energie, credibilitate si sa aiba capacitatea de a transmite o imagine pe care si-o doreste electoratul. “Partidul nu este al meu, chiar daca l-am fondat, ci al membrilor de partid, care vor decide la Congres cine sa fie liderul”, a spus Voiculescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.