Mircea Geoana vrea cu orice pret ca PSD sa intre la guvernare si a propus PNL un „un guvern de tehnocrati pluripartinic“.

Conform Cotidianul, liderul PSD, Mircea Geoana i-a transmis lui Calin Popescu Tariceanu ca nu mai vrea sa tina PSD in opozitie insa raspunsul din partea acestuia nu a venit pana in aceasta seara. Astfel Geoana a incercat sa il preseze pe liberali amenintandu-i ca proiectul legii privind bugetul din acest an nu poate trece de Parlament si ca premierul va trebui sa isi negocieze mejoritatea politica pentru a ramane in Parlament.

Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu, a declarat ca replica la aprecierile lui Geoana ca, „daca printr-o majoritate stabila pe termen lung PSD intelege sa primeasca posturi, acest lucru este exclus“. El a mai adaugat ca intentia lui Geoana de a forma un guvern de tehnocrati pluripartidic este imposibil.

Potrivit Gandul, Mircea Geoana a afirmat ca raspunsul din partea PNL intarzie deoarece “N-au nicio gandire. Sunt si ei abulici, nu s-au pus de acord.”. El a mai adaugat ca nu crede ca liberalii vor mai scapa inca un an din situatia in care se afla.

Se pare ca ideea intrarii la guvernare alaturi de liberali este sustinuta si de Ion Iliescu care, alaturi de grupul sau din Senat, considera ca este necesara aceasta cale de mijloc. Ideea este impartasita de Viorel Hrebenciuc si Adrian Nsstase, fiecare propunsnd formule de colaborare care ss depaseasca un simplu ciclu electoral


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.