Presedintele Traian Basescu si-a asumat pentru prima data esecul referendumului declarand in cadrul unui interviu pentru BBC ca acesta a fost “un esec personal major”.

Potrivit Cotidianul, seful statului a mizat pe o prezenta la vot asemanatoare celei pentru referendumul din mai acest an, dar se pare ca s-a inselat. El a declarat ca desi a acuzat televiziunea si radiodifuziunea de boicotarea informarii polpulatiei, isi asuma in cele din urma esecul acestiu referendum.

In ceea ce priveste prezenta la vot in Bucuresti, Traian Basescu a afirmat ca este foarte dezamagit de numarul redus al alegatorilor, adaugand ca: „Dovada ca nu este de vina Videanu e ca acest lucru s-a intimplat si in multe alte orase unde nu-i primar Videanu“.

Seful statului a facut insa unele reprosuri Partidului Democrat, considerand ca acestia nu au mobilizat electoratul lor traditional, cel din mediul urban. El a mai adus unele reprosuri si Ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, apreciind ca acesta are “un urias deficit de educatie” si ca gestul facut de acesta in fata Regelui Spaniei, Juan Carlos, este o gafa dintr-un mare sir de astfel de situatii.

Cotidianul Gandul transmite ca Presedintele Traian Basescu a declarat ca replica sa privind partidele care vor zgaria la poarta Cotrocenilor a fost spusa pentru Mircea Geoana. El a declarat ca acesta nu va avea nici o sansa pentru postul de prim-ministru daca nu va fi mai cooperant cu Presedentia si a adaugat taios ca in nici un caz nu va fi propus pentru aceasta functie in anul 2008.

Traian Basescu a tinut sa adauge ca PSD si PD pot insa coopera la adoptatea Legii privind votul uninominal majoritar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.