Parlamentarii care s-au infruptat din banii de chirie sint aparati de legile pe care singuri si le-au facut.
Presedintii Comisiilor Juridica, de Statut si de Regulament din Camera Deputatilor au elaborat joi un punct de vedere preliminar in legatura cu problemele legate de drepturile de cazare ale parlamentarilor. Concluzia trasa: aceste drepturi trebuie acordate dupa criteriul domiciliului din cartea de identitate. Totodata, documentul elaborat joi recomanda returnarea banilor pe care parlamentarii i-au primit pentru a-si plati chiria daca acestia au fost folositi in alte scopuri. Documentul va fi supus luni dezbaterilor in cele trei comisii, iar marti va fi inaintat Biroului Permanent al Camerei un raport comun.

Forul de conducere al Camerei trebuie sa clarifice situatia generata de dezvaluirile din presa, sa recupereze banii care au fost incasati ilegal si, eventual, sa sesizeze organele abilitate pentru a constata cazuri de incalcare a legii. Reamintim, "Academia Catavencu" a sesizat ca 26 de deputati si senatori din circumscriptii din afara Bucurestiului, care primeau bani de chirie de la Parlament, detineau locuinte in Capitala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.