Seful statului a criticat joi partidele care nu au venit la consultarile de la Cotroceni.

„Eu voi avea in vedere cind voi desemna viitorul premier sa am de-a face cu partide angajate in acest pact (pactul pentru educatie - n.r.), fiind o chestiune de importanta vitala. Nu as vrea sa-i vad pe cei care astazi (joi - n.r.) au considerat ca nu trebuie sa vina la discutii, impiedicindu-ma sa realizez o atributie constitutionala, de a media solutii politice pentru probleme majore, nu as vrea sa-i vad cu unghiutele zgiriind in poarta Cotroceniului cind se vor face guverne. Ar fi bine sa stea unde au stat si azi“.

Cotidianul ne informeaza ca avertismentul lansat joi de Basescu vizeaza partidele care au refuzat sa participe la consultarile pe marginea rezultatelor referendumului pentru uninominal si a pactului pentru educatie.

http://cotidianul.ro/index.php?id=16009&art=39689&cHash=41c000e5e0

Conform EVZ, Basescu a avansat o noua varianta: PD si PLD, sustinatoare declarate ale uninominalului majoritar sa negocieze aceasta formula cu PSD. „Daca toate cele trei partide sunt cinstite, ar putea degaja o majoritate”, a sustinut seful statului, invocand similitudinile dintre proiectul de lege depus recent de PD si cel al PSD, din 2005.

http://www.evz.ro/article.php?artid=332618


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.