Reprezentantii Aliantei D.A. au contabilizat toate datele care-i determina sa creada ca "fraudarea alegerilor de duminica a devenit o certitudine". Cozmin Gusa, membru al staff-ului de campanie al PNL-PD, a prezentat ieri, la sediul Aliantei, mecanismele prin care se pregateste falsificarea rezultatelor alegerilor.

Institutele de sondare a opiniei publice care vor realiza exit-poll-urile dupa incheierea votului sint controlate de Uniunea PSD+PUR. "Casele de sondare a opiniei publice care s-au discreditat la locale vor face acum exit-poll-urile. Astfel, Metro Media, pastorita de Vasile Dancu (membru PSD), si Insomar vor face exit-poll-urile (sondajele realizate la iesirea de la urne) pentru TVR. CURS are contract de exclusivitate cu Antena 1, controlata de colegul de lista parlamentara al lui Ion Iliescu, Dan Voiculescu. In fine, un alt cartel care se prefigureaza este IRSOP, care a lucrat la comenzi ale Palatului Cotroceni, si Data Media, aflata sub influenta lui Adrian Sirbu, patronul Media Pro, care a scapat de datorii prin reesalonare facuta de guvernul Nastase. Acestea doua vor lucra pentru PRO TV. Avind in vedere ca stim cine sint cei din spatele celor care fac aceste masuratori, nu putem sa nu ne gindim ca rezultatele vor fi pe masura", a afirmat Cozmin Gusa.

Softul de partid

Softul pentru numaratoarea alegerilor si scanarea buletinelor de vot este creat de firme prietene cu guvernul si cu PSD. "Avem doua firme agreate de PSD carora li s-a acordat prin incredintare directa realizarea softului pentru alegeri. Una este Total Soft. Aceasta firma a realizat pentru Ministerul Comunicatiilor site-ul e-licitatie.ro si pentru PSD pagina de Internet si sistemul de videoconferinta. Din 2001, aceasta firma a inceput sa aiba profit masiv in urma contractelor pe care le-a avut cu institutiile statului, de la regii autonome la ministere, cum ar fi Hidroelectrica, RomTelecom, Ministerul Comertului, Ministerul Educatiei etc. A doua firma este Net Consulting, care a avut drept client Institutul National de Statistica. Aceste doua firme au avut parte de contracte din partea Ministerului Comunicatiilor, condus de directorul de campanie de acum, Dan Nica", a mentionat Cozmin Gusa. El a adaugat ca softul nu a fost validat de Autoritatea Electorala Permanenta, desi acest sistem de operare a fost anuntat de acum 10 zile. "Astfel, se va utiliza un soft care nu este validat", a adaugat Gusa.

Buletine de vot in alb

Buletine de vot in alb au fost puse in circulatie in trei judete ale tarii. Alianta detine inregistrari audio si video, dar si marturii ale oamenilor ca au fost date buletine de vot inainte de alegeri. In Teleorman, firma care tipareste buletinele de vot, tipografia Rocris SRL, apartine sotiei fostului prefect Teodor Nitulescu, actualmente candidat PSD. Cozmin Gusa a povestit ca la sediul Aliantei a fost adus un buletin de vot identic celui care va fi folosit la alegeri. "Buletinele de vot au fost distribuite in judetul Teleorman cu mentiunea ca, in ziua alegerilor, vor veni membri PSD care le vor stampila", a precizat Gusa. El a amintit ca si in alte doua judete, Galati si Vrancea, au fost puse in circulatie buletine de vot. "La referendum, cind firme prietene membrilor PSD tipareau buletine de vot, am spus ca va fi o repetitie pentru alegerile generale. Iata ca aceasta previziune era reala", a apreciat Gusa. La toate aceste metode de furt, Gusa a adaugat decizia BEC prin care nu se mai prevede obligativitatea furnizarii de copii dupa procesele-verbale.