PSD il forteaza pe Tariceanu sa se decida mai repede asupra intrarii social democratilor la guvernare. Hrebenciuc ameninta PNL ca PSD va sustine motiunea de cenzura a PLD.

Remanierea guvernului Tariceanu II depinde de rezultatul negocierilor dintre premierul Tariceanu si Mircea Geoana pentru o eventuala guvernare PNL-PSD. Mai exact, in momentul in care social democratii vor decide precis ce intentii au in legatura cu participarea la guvernare, respectiv ce portofolii solicita, iar, de partea cealalta, Tariceanu va fi luat o decizie prin vot in forurile de conducere ale PNL, o parte a ministrilor liberali vor fi, evident, schimbati, sustin surse liberale.

Primul pe lista celor care vor zbura din Guvern este campionul gafelor Adrian Cioroianu si se pare insa ca Cioroianu va reusi sa mai supravietuiasca in functie macar pina la inceputul anului viitor, deoarece discutiile cu PSD, desi destul de avansate, treneaza, surse din PNL sustinind ca pina la Craciun e putin probabil sa se intimple ceva concret. „Sint tatonari, deocamdata nu sint coapte imprejurarile“, a declarat pentru Cotidianul vicepresedintele PNL Ludovic Orban.

http://cotidianul.ro/index.php?id=15980&art=39629&cHash=786bb15719

Potrivit surselor, propunerea PSD nu a fost inca discutata de conducerea PNL. „Singura sansa ca noi sa acceptam o asemenea propunere ar fi ca ei sa accepte organizarea unor alegeri anticipate in primavara”, au declarat sursele pentru Gandul

http://www.gandul.info/politica/pnl-ofertat-geoana-alierea-guvernare.html?3928;1066135

Majoritatea membrilor conducerii PNL sunt de parere ca includerea social-democratilor in Executiv ar insemna un dezastru electoral pentru partid si spun ca formatiunea ar trebui sa intre mai degraba in opozitie. Din acest motiv, liberalii nu se grabesc sa negocieze cu social-democratii, asteptand limpezirea apelor in PSD.

Conform Adevarul pana in prezent, la nivelul Biroului Permanent Central al PNL nu a ajuns o oferta oficiala de colaborare din partea PSD, propunerile fiind transmise la nivelul unor vicepresedinti precum Ludovic Orban sau al presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

http://www.adevarul.ro/articole/psd-si-pnl-isi-arunca-ocheade/333491


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.