Liderul PSD Ion Iliescu, aflat, sambata, la Timisoara, la conferinta judeteana a organizatiei Timis, a evitat sa se pronunte asupra oportunitatii retragerii trupelor romane din Irak, in timp ce presedintele TSD, deputatul Victor Ponta, s-a declarat deranjat de faptul ca aceasta problema nu a fost dezbatuta in Romania. Intrebat de ce voci din PSD au cerut retragerea trupelor romane pe fondul crizei celor trei jurnalisti ostatici in Irak cata vreme rapitorii nu au formulat o revendicare in acest sens, Ion Iliescu a raspuns: "N-am facut propunerea de retragere a trupelor din Irak. Noi nu suntem acolo cu trupe de ocupatie. Noi am mers dupa ce s-a schimbat regimul dictatorial al lui Saddam Hussein ca sa ajutam la stabilizarea, normalizarea trupelor din Irak, urmand sa ne retragem in momentul in care aceasta normalizare va avea loc".

Potrivit senatorului Iliescu, in toamna anului trecut s-a discutat, ca o perspectiva posibila, despre retragerea acestor trupe, insa a precizat ca decizia apartine acum actualei administratii.

In schimb, Victor Ponta a aratat ca nu impartaseste punctul de vedere al lui Ion Iliescu in aceasta problema, dar nu a mai facut legatura cu rapirea celor trei jurnalisti romani. "Indiferent de rezultatul acestei crize, decizia trimiterii acestor trupe a fost a unor politicieni. Pe mine ma deranjeaza ca aceasta decizie nu s-a discutat, ca nu a fost dezbatuta in Romania aceasta situatie. Si mi se mai pare ca prin servilismul politicienilor romani, si aici ma refer si la fosta, si la actuala administratie, nu suntem decat al 51-lea stat american cu trupe in Irak. Eu vreau sa fim a 27 tara europeana. A fost singurul repros pe care l-am facut si PSD: ", a declarat Victor Ponta. Afirmatia liderului TSD vine la doua zile dupa ce declarase la Targu Jiu ca Romania ar trebui sa isi retraga trupele din Irak, fiind primul politician care s-a pronuntat in aceasta problema de la declansarea crizei rapirii celor trei ziaristi romani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.