Liderul PLD, Theodor Stolojan a declarat ca nu exclude posibilitatea de a renunta la mandatul de europarlamentar pentru a deveni premier in cazul in care i se va propune acest post dar, a precizat ca aceasta varianta inca nu a fost discutata si deocamdata se pregateste pentru PE, informeaza NewsIn.

"Este o problema de discutat treaba aceasta. (...) Nu este vorba de a exclude posibilitatea pentru ca ea nu a fost discutata" a declarat Stolojan. "Ma duc la Parlamentul European", a adaugat liderul PLD.

Declaratia lui Stolojan vine dupa ce voci din PLD au acreditat ideea ca Stolojan ar putea renunta la mandatul de europarlamentar in favoarea celui de premier daca se va ajunge la formarea unui nou Guvern. De asemenea, trebuie reamintit ca liberal-democratii, cu sprijinul democratilor, strang semnaturi pentru depunerea unei motiuni de cenzura in Parlament care sa rastoarne actualul Executiv.

Motiunea urma sa fie depusa dupa alegerile pentru Parlamentul European, insa liberal-democratii si democratii au probleme intrucat nu detin cele 116 semnaturi necesare pentru depunerea motiunii de cenzura, singura solutie este aceea de a negocia adeziunea unor parlamentari independenti.

Potrivit rezultatelor partiale ale alegerilor pentru PE, PLD a obtinut in jur de 7,5, avand dreptul la trei mandate de parlamentar, iar Stolojan este in capul listei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.