Oprisan (PSD), Funzaverde(PD) si Gheorghe Stefan(PLD), zis Pinalti, au contribuit hotarator la victoria partidelor lor.

In timp ce toata lumea vorbeste despre nevoia de a „primeni actuala clasa politica”, baronii locali au obtinut la alegerile pentru Parlamentul European rezultate excelente in fiefurile pe care le controleaza.

Alegerile pentru Parlamentul European au aratat ca baronii locali au contribuit decisiv la victoria partidelor din care fac parte. In Vrancea, liderul filialei judetene a PSD, Marian Oprisan, a obtinut cu 10 procente mai mult decat media pe tara a partidului sau. Una dintre putinele localitati unde dominatia PSD a fost intrerupta a fost Vadu Rosca, localitatea afectata de inundatii in 2005. Gigi Becali a construit, aici, 200 de case si o biserica, asa ca PNG a obtinut 60% din voturile satenilor.

In Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, care conduce organizatia locala a PD, a strans aproape jumatate din voturile din judet. Potrivit unor aprecieri formulate de expertii partidelor, ceea ce a contat a fost capacitatea filialelor locale de a-si mobiliza electoratul. Primarii micilor localitati, de exemplu, si-au petrecut dupa-amiaza zilei de 25 noiembrie umbland din usa in usa si chemand oamenii la vot.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.