Deputatul Cozmin Gusa, lider al PIN, a declarat ca a demisionat din functia de presedinte al formatiunii, pentru ca partidul pe care l-a fondat nu a intrat in PE. Gusa a anuntat ca nu paraseste PIN si ca la 15 decembrie convoaca Adunarea Nationala pentru alegerea unui nou lider, informeaza NewsIn.

"Nu voi pleca niciodata din partid, dar trebuia sa-mi asum un asemenea gest pentru ca trebuie sa respect statutul partidului, care spune la articolul 64, ca dupa alegeri se convoaca Anunarea Nationala pentru analiza rezultatelor dupa orice tip de alegeri", a declarat liderul demisionar al PIN.

Gusa spune ca rezultatul obtinut de partidul pe care l-a infiintat la alegerile pentru Parlamentul European - 2,6%, potrivit estimarilor BEC - inseamna putin pentru accederea in PE, dar mai mult decat i-au acordat sondajele de opinie (care plasau formatiunea sa in jurul lui 1%).

Intrebat daca ar accepta un nou mandat de lider al PIN, in cazul in care i se va propune, Cozmin Gusa a spus ca nu s-a hotarat inca ce va face dar, pentru PIN "poate face orice", in sensul ca ar putea fi si secretar general, si vicepresedinte.

"Voi face exact ce am facut si pana acum, indiferent daca nu mai sunt presedinte PIN, pentru ca acest partid sa intre in Parlamentul national in 2008", a mai adaugat Gusa.

Gusa a declarat inca din timpul campaniei electorale ca, in cazul in care partidul sau nu trece pragul de intrare in Parlament, va demisiona din fruntea formatiunii, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.