Seful statului a anuntat joi ca va chema partidele pentru consultari la Cotroceni, daca sase din sapte romani vor raspunde favorabil variantei sale de uninominal.
Reprezentantii partidelor, cu exceptia PD si PLD, nu s-au aratat incantati de aceasta idee, exprimandu-si scepticismul in legatura cu reusita unui astfel de demers. Presedintele a admis insa ca va promulga uninominalul Guvernului, daca Curtea Constitutionala va declara legea constitutionala.

"Daca sapte milioane de romani se vor prezenta la referendum dintre care sase milioane vor vota da, atunci va trebui sa chem partidele la consultari pentru a lua o decizie", a explicat seful statutului. Basescu mizeaza pe faptul ca foarte multi romani vor spune da la referendum si practic vor gira sistemul propus de el, obligand astfel partidele sa raspunda invitatiei sale. Democratii au sarit imediat in sprijinul initiativei presedintelui, spunand ca un asemenea demers respecta dorinta romanilor. "Este foarte buna initiativa. Nu poti sa nu tii cont de vointa celor sase-sapte milioane de romani", a declarat Vasile Blaga, citat de Mediafax.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.