Directorul campaniei PRM pentru euroalegeri, senatorul Valentin Dinescu, se declara deranjat de felul in care unele formatiuni politice au gasit de cuviinta sa-si faca reclama electorala si considera ca legea partidelor ar trebui amendata, in perspectiva anului 2008, in sensul introducerii unor plafoane maximale pentru sumele cheltuite de partide in campanie.
„Eforturile financiare facute de unele partide - care poate ca nici nu au fost eforturi - demonstreaza ca in Romania exista partide care au resurse imense. Parerea mea este ca daca totalizam cheltuielile facute de PD, PNL si PLD in campania pentru europarlamentare, suma obtinuta ar fi contribuit la majorarea PIB-ului Romaniei cu cel putin unu la suta. Cred ca este cazul ca legea sa fie modificata astfel incat anul viitor - cand au loc atat alegeri locale cat si parlamentare - sa nu avem parte de un nou dezmat, iar partidele sa porneasca cu sanse egale”, a afirmat Dinescu ieri, intr-o declaratie acordata A.M.Press. Senatorul PRM sustine ca in legea partidelor ar trebui sa fie prevazute plafoane maximale egale pentru sumele cheltuite de partide in campanie, ceea ce, spune Dinescu, ar crea posibilitatea ca staffurile de campanie sa-si dovedeasca ingeniozitatea, pe principiul „o bucatareasa buna face dintr-un kilogram de carne o mancare mai buna decat o bucatareasa proasta”.

Directorul campaniei peremiste sustine ca, in ceea ce priveste partidul sau, acesta nu ar fi alocat sume foarte mari campaniei electorale, chiar daca le-ar fi avut (Dinescu recunoaste ca PRM nu a stat deloc bine la capitolul fonduri de campanie). „Ne-am fi pastrat decenta si nu am fi facut presuri cat blocul pentru ca in opinia noastra poporul are alte preocupari decat aceea de a admira chipurile zambitoare a celor care ii conduc de 18 ani”, a incheiat senatorul PRM. In alta ordine de idei, formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor a inscris in cursa electorala pentru Parlamentul European 45 de candidati, deviza cu care PRM se prezinta la primele alegeri europarlamentare fiind “Romania Mare intr-o Europa unita”.

Dupa cum a anuntat conducerea partidului, la nominalizarea candidatilor s-a avut in vedere, in primul rand, necesitatea continuitatii si acordarii increderii pe mai departe actualilor europarlamentari PRM. Cel care deschide lista eurocandidatilor PRM este Eugen Mihaescu, senator, membru de onoare al Academiei Romane, fost ambasador UNESCO, el fiind urmat de deputatii Daniela Buruiana-Aprodu, Petre Popeanga, fost vicepresedinte al Curtii de Conturi, precum si de senatorul Viorica Moisuc si deputatul Cristian Stanescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.