Bisericile romanesti din strainatate s-au pus la dispozitia Guvernului pentru a instala direct in "casa Domnului" sectii de votare pentru euroalegeri si pentru referendum.
In timp ce in Franta o sectie de vot a fost improvizata intr-un hotel, Ministerul de Externe a infiintat circumscriptii de vot intr-o serie de tari exotice, unde nu prea gasesti picior de roman: Vietnam, Coreea de Nord, Zimbabwe, Kenya, Senegal, Iran.

Ministerul de Externe a improvizat pe ultima suta de metri mai multe sectii de votare in strainatate, in contextul acuzelor aduse de o serie de partide si de seful statului privind proasta organizare a alegerilor in diaspora. Romanii din strainatate au trimis zeci de scrisori la toate institutiile statului cu atributii in organizarea alegerilor, in special la Presedintie, criticand faptul ca li se ia dreptul de a vota deoarece ar trebui sa faca sute de kilometri pana la prima sectie de votare. Aceasta problema era consemnata de catre romanii din Italia, Spania, Franta, SUA. MAE a infiintat intr-o serie de tari sectii de votare in sali nu tocmai corespunzatoare pentru procesul electoral, cum ar fi bisericile (implicandu-i pe clerici in politica), dar si in imobile inchiriate. Totodata, Externele au cerut ajutorul autoritatilor locale, in special in Spania, pentru a infiinta circumscriptii electorale in unele localitati unde sunt romani in numar mare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.