Ca sa-si pastreze functia, liderul PSD forteaza din nou intrarea social democratilor la guvernare dupa alegerile de duminica. Liberalii ezita, dar nu refuza.
„S-ar putea sa avem o surpriza foarte buna in legatura cu guvernarea, dupa ziua de 25, nu va spun acum mai multe.“ Aceasta este informatia optimista pe care presedintele PSD, Mircea Geoana, le-o prezinta membrilor de partid la toate mitingurile de campanie electorala din teritoriu. Dupa esecul negocierilor cu PNL dinaintea dezbaterii motiunii de cenzura, Geoana a reluat discutiile cu liberalii pentru intrarea PSD la guvernare. Cel putin asa afirma unii dintre liderii social democrati, care arata ca au calcule foarte precise in legatura cu ceea ce se va intimpla dupa alegerile de duminica. Varianta de guvernare vehiculata la virful partidului este PNL-PSD-PC-UDMR, in care social democratii ar urma sa aiba maximum 6 portofolii, minimum 4, in functie de importanta portofoliilor.

Insusi Mircea Geoana ar viza postul ocupat acum de controversatul Adrian Cioroianu, cel de la MAE. Potrivit unor surse din conducerea PSD, el ar dori sa solicite ca, in acelasi timp, sa primeasca si functia de vicepremier, deoarece calitatea de lider de partid nu i-ar permite sa ocupe un scaun mai putin important. Pesedistii ar mai dori si portofoliile de la Justitie, Munca, Economie. Unii dintre liderii PSD sustin ca Mircea Geoana incearca, prin orice mijloace, sa aduca partidul la guvernare pentru ca aceasta ar fi singura sa sansa de a-si salva functia de presedinte si de a anula convocarea Congresului pregatita de adversarii sai.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.