Ruptura intre PD si presedintele Traian Basescu pe tema proiectului de lege privind votul uninominal.
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la Pitesti, ca, daca referendumul privind uninominalul va fi validat, iar raspunsul romanilor va fi „DA”, atunci „nu trebuie pierdut nici un minut cu elaborarea unei noi legi”, pentru ca „la Parlament este depus proiectul PSD”, despre care a spus ca „este bun”. „Plus, mai stiu un partid care pe 26 noiembrie va pune si el o lege a votului uninominal in Parlament, uninominal in doua tururi”, a mentionat Basescu.

Oamenii presedintelui, democratii, nu sint insa de acord cu ideea sefului statului si spun ca nici nu se gindesc sa sustina proiectul PSD, pentru ca lucreaza la propria varianta. „Nu am avut nici o discutie cu presedintele pe aceasta tema. Noi insa lucram la propriul nostru proiect de lege, pe care-l veti vedea saptamina viitoare, dupa rezultatul referendumului”, ne-a declarat liderul PD, Emil Boc. Fronda sefului democratilor nu se limiteaza doar la atit. El spune ca proiectul PSD nici macar nu mai exista. „Nu mai exista nici un proiect al PSD. Acel proiect a fost respins in comisie, contopit cu proiectul de uninominal al Pro Democratia si nu mai este in agenda publica”, spune Boc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.