Partidele incep sa se pregateasca deja pentru perioada posteuroalegeri, care se anunta a fi mult mai interesanta decat campania electorala pentru euroalegeri.

Toate conflictele interne au fost inabusite mai ales in PSD si PNL pana dupa scrutinul de duminica. Insa mizeria de sub pres va fi scoasa la iveala, anuntandu-se schimbari majore la nivelul PSD, PNL, UDMR, dar si la nivelul relatiilor dintre PD si PLD.

Liberalii se afla in centrul atentiei, nefiind exclusa o remaniere guvernamentala. Acum ei apar in pozele
de campanie transmitand un mesaj de unitate pentru a obtine cat mai multe voturi la euroalegeri, dar dupa 25 noiembrie se vor face mari presiuni din interiorul partidului la adresa premierului pentru inlocuirea unor ministri ce aduc mari deservicii imaginii PNL (ministrul de Externe Adrian Cioroianu, cel al Justitiei, Tudor Chiuariu, ministrul Muncii, Paul Pacuraru). De altfel, acum cateva saptamani (cu ocazia demiterii ministrului Traian Decebal Remes), conducerea liberala anunta ca momentul potrivit pentru eventuale schimbari guvernamentale va fi dupa alegeri.

Oricum, in ultima perioada s-au conturat doua tabere liberale: una creata in jurul lui Tariceanu, sustinuta de Dinu Patriciu, din care fac parte Bogdan Olteanu si gruparea Fenechiu, iar pe de alta parte tabara conturata in jurul lui Crin Antonescu si Norica Nicolai, cei care au criticat primii prestatia unor ministri si care au solicitat remanierea. In cercul "criticilor" din PNL au intrat in ultima perioada Puiu Hasotti (cel care a luat pozitie fata de gafele ministrului de Externe, Adrian Cioroianu), dar si Radu Stroe.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.