Ministerul Internelor asteapta la vot 18 milioane de alegatori. Institutul National de Statistica spune ca ar trebui sa se prezinte doar 17 milioane. Fiecare sustine ca datele celuilalt sint gresite.
Liderul PD, Emil Boc, a cerut ieri Guvernului sa explice diferenta dintre numarul de romani cu drept de vot anuntat de Ministerul Internelor si numarul de votanti anuntat de Institutul National de Statistica. Intre cele doua institutii exista o diferenta de aproximativ un milion de romani cu drept de vot. „Institutul National de Statistica a anuntat, pe 1 iulie 2007, ca au drept de vot 17.396.549 de cetateni, iar MIRA a aratat ca ar fi 18.276.825 de romani care pot vota. Diferenta de aproape un milion de cetateni este foarte importanta in conditiile in care referendumul pentru votul uninominal demarat de presedinte trebuie validat cu jumatate plus unu din numarul de cetateni cu drept de vot“, reclama Boc. El a cerut Guvernului sa precizeze oficial numarul de alegatori cu care va fi validat referendumul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.