Guvernul a aprobat ieri o ordonanta de urgenta prin care a corectat diferentele intervalelor orare de vot pentru referendum si pentru euroalegeri astfel ca in data de 25 noiembrie votarea se va realiza intre 07.00 -21.00 pentru ambele scrutine, informeaza NewsIn.

"Cetatenii isi vor putea exprima votul in cadrul referendumului national din data de 25 noiembrie intre orele 7.00 si 21.00. In acest fel, cele doua procese electorale care se desfasoara in data de 25 noiembrie, respectiv alegerile pentru Parlamentul European si referendumul national privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului Romaniei, se vor desfasura in acelasi interval orar", anunta Guvernul printr-un comunicat.

Referendumul convocat de presedintele Traian Basescu pentru introducerea votului uninominal va avea loc in aceeasi zi cu scrutinul pentru alegerile europarlamentare - in 25 noiembrie, fapt ce a starnit numeroase controverse cu privire la ora de desfasurarea a celor doua scrutine precum si cu privire la spatiile de desfasurare a acestor consultari publice.

In final, autoritatile au hotarat ca sectiile de vot pentru referendum si cele pentru euroalegeri sa fie diferite, dar sa se afle in aceeasi locatie (imobil), fie in aceeasi incapere, fie in incaperi alaturate, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.