Liderii politici ai maghiarimii au vorbit la Tg. Mures despre „noua descalecare“
„Sa se sigure tuturor comunitatilor nationale dreptul la autodeterminare in interiorul Romaniei, inclusiv autonomia teritoriala a zonelor cu populatie maghiara majoritara, iar, la nivel local sau regional, sa se recunoasca limba materna a minoritatilor ca limba oficiala”, au cerut, ieri, cei peste trei mii de reprezentanti ai UDMR care au participat, la Targu Mures, la inchiderea oficiala a campaniei electorale a Uniunii.

Veniti din proape o mie de localitati, tinand in mana porti secuiesti in miniatura, acestia au adoptat o proclamatie care se dovedeste a fi, mai degraba, o lunga lista de revendicari. Maghiarii solicita de la recunoasterea comunitatii lor ca factor constitutiv in stat si acordarea autonomiei culturale, administrative si teritoriale, la asigurarea invatamantului in limba materna, fara nici o ingradire si reinfiintarea universitatii maghiare de stat. Proclamatia a fost citita de presedintele Uniunii, Marko Bela.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.