In laboratoarele partidelor se pregatesc actiuni electorale pe ultima suta de metri a campaniei pentru referendum si a alegerilor europarlamentare din 25 noiembrie.

O campanie extrem de saracacioasa, lipsita de mesaje de forta, dar marcata de lovituri si declaratii politice sub centura. Care se vor intensifica in aceasta saptamana. Cum la fel de bine se va inmulti numarul pomenilor electorale.

Lipsita de locomotiva de imagine a partidului, Ion Iliescu (deoarece liderul onorific a decis sa nu se implice), precum si de publicitatea scrisa la care a recurs in bataliile electorale precedente, campania PSD nu s-a desfasurat la vedere. Strategia de campanie a avut ca tinta intalnirile intr-un cadru restrans numeric si axate pe un grup-tinta al populatiei. De pilda, liderii social-democrati au vizitat mina Livezeni, urmand ca maine sa aiba o intalnire cu pensionarii la Romexpo. PSD intentioneaza sa incheie campania electorala cu un miting mai consistent in Capitala. Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a precizat insa ca nu a stabilit ziua in care va fi organizat mitingul, aratand ca ar putea renunta la idee in cazul in care conditiile meteo nu vor fi favorabile. Initial, PSD se gandea la un astfel de miting de incheiere a campaniei electorale ca o actiune de contracarare a mitingului pe care intentioneaza sa-l organizeze PD in Bucuresti, la care ar urma sa fie invitat si Traian Basescu. Ca "persoana privata", dupa cum a declarat, Marian Vanghelie a pus la cale, vineri, o actiune de pomana electorala, daruind pentru 2.500 de dascali DVD-playere in sacose cu inscriptia "Municipiul Bucuresti. Primaria Sectorului 5".

Democratii si-au promovat candidatii la europarlamentare prin sute de afise in care acestia sunt prezentati ca fiind prima promotie a clasei politice, "dirigintele" fiind ocupat cu referendumul. PD a incheiat ieri la Cluj seria actiunilor de prezentare a eurocandidatilor, la care a fost invitat presedintele Basescu. Campania democratilor va fi axata, in urmatoarele zile, pe mobilizarea electoratului prin campanie om la om. Urmeaza a fi distribuita populatiei o scrisoare semnata de presedintele Basescu prin care acesta cheama electoratul sa vina sa voteze la referendum.

Liderul PLD, Theodor Stolojan, a fost lovit de un lant de ghinioane in campanie, de la disparitia telefonului mobil la o actiune electorala in judetul Buzau, culminand cu scandalul adeziunii starului porno Alina Plugaru, dornica sa devina liberal-democrata. Candidatul la prima pozitie la europarlamentare Theodor Stolojan a fost intampinat, sambata, la Buzau de o contramanifestatie a liberalilor. Echipati cu veste galbene si cu insemnele partidului, membrii PNL au scandat razboinic: "Stolojane, ne-ai tradat, cu Base te-ai aliat!".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.