Seful statului a desfasurat un veritabil atac de campanie la adresa adversarilor politici, UDMR, PNL, PSD, vorbind despre un sistem transpartinic care ii leaga pe acesti politicieni.
Despre democrati, numai de bine, presedintele recunoscand ca PD nu are "numai sfinti". Traian Basescu, aflat ieri la un miting electoral al PD la Cluj, nu a omis nici Guvernul din criticile sale, amintind ca Executivul a dat ordonanta de modificare a legii raspunderii ministeriale pentru a acoperi ministri anchetati penal. In mod surprinzator, liberalul Crin Antonescu i-a dat dreptate presedintelui, dar i-a reprosat acestuia ca nu da "nume si fapte".

"Un alt esec major al actualei clase politice este legat de coruptie, coruptia la nivel inalt. Si aici as face observatia ca exista un sistem transpartinic, care leaga si politicieni de la UDMR de politicieni de la PSD, de la PNL s.a.m.d. Un sistem care nu tine cont de o ideologie, ci un sistem care tine cont de interese. Interese economice, interese de grup si nu tine cont de interesul public. Acest tip de interese se manifesta prin trafic de influenta, prin scrierea de ordonante si de legi in favoarea clientelei politice si acest lucru nu difera de la o guvernare la alta, tot timpul clientela politica ce se consolideaza este aceeasi si asta indreptateste afirmatia mea ca discutam de un sistem transpartinic ce nu tine cont de ideologii. De asemenea, cu multa atentie am mentionat partidele pe care le vizez in acest sistem transpartinic. Si fac precizarea ca nu am cunostinta, exact pentru a evita speculatiile, nu am cunostinta ca vreunul din politicienii partidului pe care l-am condus sa fie in acest tip de sustinere transpartinica a intereselor economice, fara a spune ca PD are numai sfinti", a afirmat Basescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.