Potrivit Elenei Udrea, campania pentru alegerile europarlamentare nu ridica probleme deosebite pentru democrati, intrucat se anticipeaza ca PD sa castige detasat scrutinul. "Acelasi lucru nu se poate spune si despre referendum, dat fiind ca probabil prezenta alegatorilor la urne nu va fi suficienta pentru validarea referendumului", a apreciat Udrea.

"Oamenii nu stiu ca sunt chemati sa voteze pentru schimbarea sistemului de vot in Romania", a spus Elena Udrea, iar "Parlamentul a refuzat Partidului Democrat dreptul sa informeze cetatenii corect".

"Din pacate, exista un boicot in mass-media, iar comisia pentru repartizarea timpilor de antena a decis sa ne acorde doar 15 minute pe Televiziunea publica si 15 minute pe Radioul public pentru ca sa informam cetatenii", a acuzat secretarul general PD. "Daca toata lumea vrea votul uninominal, cui ii este frica sa faca informarea cetatenilor? Raspunsul e simplu: coalitiei celor 322 si Guvernului", a mai comentat Elena Udrea.

Intalnirea studentilor democrati s-a numit "Ceai cu aroma democrata", iar la eveniment a fost prezenta si fiica cea mica a sefului statului, Elena Basescu.